Az öntözőrendszer felépítése

 

Az automata öntözőrendszer az ivóvízhálózatra a vízóra és a főelzáró szelep után csatlakozik. A fagycsap beépítése a téli víztelenítés miatt szükséges, a légbeszívó-visszacsapó szelep az ivóvízhálózat leürítésekor megakadályozza, hogy az öntözőrendszerben található, esetleges szennyezett víz a hálózatba visszakerüljön és elfertőzze azt.


Gyepszőnyeges füvesítésA kertépítést megelőzően megrendelőinktől gyakran kapjuk azt a kérdést, hogy a füvesítést fűmagvetéssel vagy inkább gyepszőnyeg fektetéssel érdemes végezni. Mint sok más dolognak a füvesítési technikáknak is két oldala van.

Amennyiben nem tudja még, hogy önnek melyik módszer lenne a legmegfelelőbb, úgy a döntés hozatalt megsegítve írnék erről a két füvesítési eljárásról egy rövid ismertetőt.

Tájképi vagy mértani sziklakert?

A kertben a növény és a kő együttes hatásának egyik legkedveltebb megjelenési formája a sziklakert. A dolomit, mészkő és a homokkő a leggyakrabban használt sziklakerti építőanyag. Az üledékes kőzetek sziklakibúvása könnyebben utánozható, mint a sötétebb színű robusztus vulkáni kőzeteké. A szivacsos vagy szemcsés szerkezetű mészkő és homokkő jó, mert a növények a kövek hézagaiban könnyebben megtudnak kapaszkodni, telepedni, amivel természetesebb hatást érhetünk el.

A sziklakertekben a kövek nagysága meghatározza a növény és kő közötti arányt, azt, amely kellemes összképet ad. A sziklakert egyes részeiben a kő emelkedik ki, míg más részeken a növényzet uralkodik. Az "egy kő - egy növény" elhelyezés mesterséges hatást kelt, ezért kerüljük. A egymáshoz közel elhelyezkedő kő és növény mértetei harmonizáljanak egymással. A kis kő elé ültetett nagy növény elnyomja, és eltakarja a követ.

A kerti tavak növényei különböző égtájoláson és vízmélységekben érzik jól magukat. Égtájolás tekintetében miért is fontos, hogy növényeinket a kertben hova ültetjük?

Szolgáltatást vállalunk

Szolgáltatási terület